Chef 's signature

“Er zijn heel veel restaurants,

die centraal bij elkaar liggen.

Als een groot weiland waar iedereen staat te grazen.

Ik graas net buiten die wei, op een

ander plekje.”

Erik sluishuis

“Er zijn heel veel restaurants,
die centraal bij elkaar liggen.
Als een groot weiland waar iedereen staat te grazen.
Ik graas net buiten die wei,
op een ander plekje.”

Erik sluishuis

Beoordeling Lekker 500:

"Sinds mei 2022 zwaait Hendriksen de culinaire scepter. En hoe!
Bij hem geen snelle hap maar een avond lang culinair genot op hoog niveau.

Hendriksen werkt met lokale seizoensproducten en weet aan elk gerecht een bijzondere twist te geven.
Dat proeven we meteen! Neem goede trek mee want de borden zijn royaal gevuld, net als de glazen.
Daar houden wij van. welkom in de Lekker!"

1.3

Gepassioneerd

Op elk bord dat de keuken van Erik Hendriksen verlaat, zien we zijn passie voor lekker eten terug waarmee het gerecht tot stand is gekomen. Als zijn gasten zijn enthousiasme opmerken en hij zijn liefde voor koken met hen kan delen, geniet de chef-kok intens. De verfijnde gerechten, de passende wijnen en het oogverblindende in- en exterieur zorgen ervoor dat de beleving onvergetelijk wordt. De sfeer is informeel en laagdrempelig, maar daarbij toch ook een tikkeltje prestigieus.

Visie

Hoewel Erik Hendriksen kan terugvallen op dertig jaar ervaring, streeft hij ernaar het in de toekomst nóg beter te doen. De chef-kok en zijn medewerkers dagen zichzelf graag uit. Voor elke wens of verzoek bedenken zij een passend culinair antwoord. Na 12 jaar in Oranjerie zijn kwaliteit te hebben laten zien, is nu Restaurant Het Sluishuys de nieuwe plek, het is dan wel een andere omgeving maar de behaalde mijlpalen neemt hij mee. Zo is Erik Hendriksen in mei 2011 lid geworden van de Euro-Toques en in datzelfde jaar werd hij winnaar van Oeuf d’Or. In 2013 kreeg hij in het tijdschrift De Lekker, bij de beste restaurants van Nederland, de volgende vermelding: ‘’Hendriksen weet wat hij doet. En daarom is De Oranjerie meer dan welkom in Lekker.’’
Wat betreft zijn plek in de Michelingids spreekt de bovenstaande beoordeling van de inspecteur voor zich.

Ervaring

Het zijn stuk voor stuk knappe prestaties die Erik Hendriksen kan bijschrijven op zijn cv. De afgelopen dertig jaar heeft hij samengewerkt met het Gilde van Meester-kok en met zijn collega’s van Euro-Toques.

Ook bent u hem wellicht eerder tegengekomen als

  • Chef de partie bij Molen De Dikkert in Amstelveen
  • Souschef bij Witte Holevoet in Scherpenzeel
  • Chef-kok bij Restaurant Ros Beyaart in Leusden
  • Chef-kok bij Restaurant ’t Madammeke in Amersfoort
  • Chef-kok bij De Preuverie in Barneveld
  • Eigenaar en Chef-kok bij Restaurant De Oranjerie in Barneveld

Beoordeling Lekker 500:

1.3

"Sinds mei 2022 zwaait Hendriksen de culinaire scepter. En hoe!
Bij hem geen snelle hap maar een avond lang culinair genot op hoog niveau.

Hendriksen werkt met lokale seizoensproducten en weet aan elk gerecht een bijzondere twist te geven.
Dat proeven we meteen! Neem goede trek mee want de borden zijn royaal gevuld, net als de glazen.
Daar houden wij van. welkom in de Lekker!"

Gepassioneerd

Op elk bord dat de keuken van Erik Hendriksen verlaat, zien we zijn passie voor lekker eten terug waarmee het gerecht tot stand is gekomen. Als zijn gasten zijn enthousiasme opmerken en hij zijn liefde voor koken met hen kan delen, geniet de chef-kok intens. De verfijnde gerechten, de passende wijnen en het oogverblindende in- en exterieur zorgen ervoor dat de beleving onvergetelijk wordt. De sfeer is informeel en laagdrempelig, maar daarbij toch ook een tikkeltje prestigieus.

Visie

Hoewel Erik Hendriksen kan terugvallen op dertig jaar ervaring, streeft hij ernaar het in de toekomst nóg beter te doen. De chef-kok en zijn medewerkers dagen zichzelf graag uit. Voor elke wens of verzoek bedenken zij een passend culinair antwoord. Na 12 jaar in Oranjerie zijn kwaliteit te hebben laten zien, is nu Restaurant Het Sluishuys de nieuwe plek, het is dan wel een andere omgeving maar de behaalde mijlpalen neemt hij mee. Zo is Erik Hendriksen in mei 2011 lid geworden van de Euro-Toques en in datzelfde jaar werd hij winnaar van Oeuf d’Or. In 2013 kreeg hij in het tijdschrift De Lekker, bij de beste restaurants van Nederland, de volgende vermelding: ‘’Hendriksen weet wat hij doet. En daarom is De Oranjerie meer dan welkom in Lekker.’’
Na de verhuizing heeft hij zijn plekje in in de Lekker 500 weer terug! Hendriksen en zijn team werken hard om voor de tweede keer zijn plek in de Michelingids te bemachtigen.

Ervaring

Het zijn stuk voor stuk knappe prestaties die Erik Hendriksen kan bijschrijven op zijn cv. De afgelopen dertig jaar heeft hij samengewerkt met het Gilde van Meester-kok en met zijn collega’s van Euro-Toques.

Ook bent u hem wellicht eerder tegengekomen als

  • Chef de partie bij Molen De Dikkert in Amstelveen
  • Souschef bij Witte Holevoet in Scherpenzeel
  • Chef-kok bij Restaurant Ros Beyaart in Leusden
  • Chef-kok bij Restaurant ’t Madammeke in Amersfoort
  • Chef-kok bij De Preuverie in Barneveld
  • Eigenaar en Chef-kok bij Restaurant De Oranjerie in Barneveld

De keuken...

Waar Puur & Ambacht elkaar ontmoeten

Klaar voor de beleving?

Boek een tafel en geniet!