Met trots kunnen we alvast verklappen dat Restaurant Het Sluishuys opnieuw een plek
heeft veroverd in de Michelin Gids 2024!
Deze gerenommeerde gids is dé internationale maatstaf voor culinaire perfectie
en een bron van inspiratie voor fijnproevers.
We zijn ontzettend blij dat onze passie, kwaliteit en creativiteit opnieuw worden erkend.
Elk jaar is het een eer om weer onderdeel te zijn.
En ja! Hier zijn we trots op:
Aan de Arkersluisweg in Nijkerk vind je het warme restaurant Het Sluishuys van chef-kok en ondernemer Erik Hendriksen. De fine dining-zaak zit in een voormalig sluiswachterswoning en serveert seizoensgebonden gerechten, gemaakt van lokale producten.
Michelin schrijft: “Met de hand gesneden steak tartaar opgewerkt met een fijn zuurtje, ui, kappertjes en gestolde eidooier. Kraakverse tarbot die meunière is gebakken met een beurre blanc die volgens de regels van de kunst is bereid en wordt versterkt door ravioli met een rijkelijke vulling van ossenstaart: dit zijn het soort klassieke lekkernijen waar Erik Hendriksen bekend voor staat. In dit warm ingerichte restaurant, lieflijk gelegen aan een oude sluis en vlak bij een haventje, krijgen herkenbare smaken de finesse die ze verdienen. Dit is dus een uitgelezen plek als je hunkert naar klassiek gebakken eendenlever met appeltjes, al bedient chef Hendriksen ook vegetariërs op hun wenken met een aangepast menu.”
Deze plaatsing inspireert ons om met nog meer passie verder te koken en onze gasten telkens opnieuw te verrassen, ons onder te dompelen in de wereld van smaak, waar elke hap een verhaal vertelt en elke maaltijd een herinnering wordt!
Laat u verrassen door de 4 heerlijke combinaties en
beleef een onvergetelijke avond vol smaak en sfeer!
Op dinsdag 15 oktober nodigen Restaurant Het Sluishuys, wijnmaker Ramos Pinto en
wijnimporteur Fourcroy u uit voor een exclusieve wijn- en spijsavond.
Vanaf 18:30 wordt u verwelkomd met een feestelijk aperitief en verfijnde amuses,
waarna u kunt genieten van een voortreffelijk 4-gangendiner, perfect afgestemd op bijpassende wijnen.
De avond duurt tot ongeveer 22:00/22:30.
De kosten voor dit culinaire arrangement bedragen €110 per persoon. Voor de echte fijnproevers is de avond uit te breiden met een kaasproeverij van Lindenhoff en een portproeverij van Ramos Pinto voor slechts €25 extra per persoon.
Hij komt er bijna weer aan!
Onze smaakbeleving van de zee: “Terug naar de kust”!
Stap binnen voor een onvergetelijke culinaire reis door de wereld van duurzame visserij. Op deze bijzondere avond laten chef Jacob Doorn en onze visleverancier Jan van As je proeven van het beste dat de zee te bieden heeft.
Geniet van een verfijnd 5-gangendiner, samengesteld met seizoensgebonden vissoorten die direct van de schepen komen. Dankzij de innovatieve en milieuvriendelijke pulswing-techniek wordt de vis direct na vangst zorgvuldig geselecteerd en verwerkt, zodat deze supervers bij jou op het bord belandt.
Je proeft de pure, eerlijke smaken van de zee — verser vind je het niet!
laat je meevoeren op deze smakelijke tocht en ontdek de geheimen van duurzaam gevangen vis.
De datum wordt binnenkort bekend, houd onze socials & website in de gaten!
Laat ons opnieuw een glimlach toveren!
Hopelijk tot snel!
