La La Lente!

Lekker naar buiten bij het Sluishuys
Já, de lente is begonnen, hèt moment dat de vogels de plek van je wekker innemen!

Bijnaaaa! Ons spiksplinternieuw terras
Zoek binnenkort ook buiten een bijzonder plekje op, op ons nieuwe terras bij het Sluishuys.
In de lentebries genieten van onze seizoensgebonden lunch met uitzicht op de Arkersluis.
Na een winter vol wildgerechten starten we met enthousiasme aan nieuwe seizoensproducten, te denken aan; het ‘witte goud’ de asperges, een ‘antioxidanten bom’ de rabarber en uiteraard ons ‘zomerkoninkje’ de aardbei. De liefhebberij kan beginnen!

Chin Chin! Because we’re happy

Onze Franse keuken is weer toegevoegd aan de Gault&Millau hun citaat; “een nieuw adres in de gids om in de gaten te houden”. In de Gault&Millau hebben we 12 van de 20 koksmutsen mogen ontvangen van de producenten. Zij omarmen de nouvelle cuisine.
Deze kenmerkt zich door: meerdere, kleinere en elegantere gerechten met delicatere smaken.

Ook de code van eer hebben we terug! Euro-Toques schrijft; “Chef Erik en zijn brigade hebben ons opnieuw overtuigd. Alle gerechten zijn met liefde, passie en vakmanschap bereid wat resulteert in verfijnde smaken en oogstrelende composities. Met zijn voorliefde voor seizoen- en streekproducten zijn wij ervan overtuigd dat chef Erik Hendriksen zeker behoort tot Euro-Toques Nederland.”

Nieuwe frisse smaken: Erik’s geheime liefde

Niet al onze producten komen uit de regio, soms importeren wij ook rechtstreeks van de boer uit het land van herkomst. Zoals onze vanille uit Madagaskar, verse 100% biologische vanillestokjes van de vanille plantage! Het klimaat in Madagaskar is heel geschikt voor het verbouwen van vanille. In Madagaskar zorgen de vrouwen voor de bestuiving van de planten, met de hand. Dit moet in een dag gebeuren, omdat de bloemen van de vanilleplant maar een dag bloeien. Oogsten doen vrouwen en mannen samen. Zij laten ze langzaam drogen door ze ongeveer 3 uur per dag in de zon te leggen. De vruchten verkleuren daarbij van lichtgroen naar glimmend zwart en krijgen hun prachtige, aromatische geur en smaak, dit beland zonder (chemische) voedselbewerkingen op het bord bij de gasten van het Sluishuys!

“Terug naar de kust” Onze thema avond komt terug!

Onze thema avond “Terug naar de kust” is vernoemd naar de vis en seizoenen.
Laat je verrassen en meevaren door de wereld van de duurzame visserij.
In samenwerking met onze visleverancier Jan van As, bereiden wij een prachtig vis-menu met vissoorten van het seizoen. Jan van As koopt rechtstreeks vis van de schepen, deze boten vissen op een verantwoorde manier volgens de ‘pulswing’ techniek. De vis wordt dan direct na vangst speciaal geselecteerd, gestript en in ijs apart gezet. De vis wordt dus niet meer op de afslag gesorteerd, wat de kwaliteit ten goede komt. Al deze vis is op een duurzame manier en in het goede seizoen gevangen en komt dus direct van boord, via Jan van As, op het bord. Verser kan niet!

Voor de inschrijving en de datum van “Terug naar de kust” thema avond, hou onze website en socials in de gaten.

Bon Chef! Wij verwelkomen Willem Gemmink

Terug gekomen vanuit de voormalige keuken van de Oranjerie;
is onze nieuwe collega Willem Gemmink.
Hij kent onze werkwijze in de keuken dit maakt hem voor ons Sluishuys-team een ideale collega!
Aankomende zomer hebben we dan ook geen zomersluiting en we zijn blij om te vertellen dat we de dinsdag ook open zijn voor lunch en diner.

Wij verbinden ons met het seizoen! NIEUW CHEF’S MENU

GEBRANDE ZALM
Asperge | 64° eiercrème | dille-mosterdcrème | karnemelk | bieslook

ROMIGE ASPERGESOEP
Asperges | kruidenroom

VANGST VAN DE DAG (van de duurzame visserij)
Tomaat fondue | zeekraal beurre blanc | krokantje van inktvis en Parmezaan

GANZENLEVER TERRINE
Suikerbrood | bereidingen van bieten | balsamico

‘HOLLANDSE ZUIGLAM’
Lentegroenten | saliejus | krokantjes | Arabische stoof

AARDBEI EN RABARBER
Bereiding van aardbei en rabarber | merengue | Madagaskar vanille

6-gangen €89,50-
(De gerechten uit dit menu zijn ook los (à la carte) te bestellen)

Happy weekend!